10 Ocak 2009 Cumartesi

KAMİL MASARACI KARİKATÜR SERGİSİ
o9 OCAK 2oo9 CUMA günü Ankara’da TÜRK-İNGİLİZ KÜLTÜR DERNEĞİ SANAT GALERİSİ'NDE AÇILDI.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN
PhotobucketTIKLAYINIZ.!. http://www.oburmizah.com/haber1.htm

Photobucket

Photobucket

İZMİR’DEN KARİKATÜRLÜ HABERLER
Photobucket
MUSTAFA BORA’DAN NOSTALJİ
Karikatürcü arkadaşımız Mustafa Bora 1975 yılının Gırgır dergisinden bir fotoğraf göndermiş. Oğuz Aral ustamızın İzmir ziyaretinde çekilen fotoğrafta “Çiçeği Burnunda” çizerleriyle toplantı anını gösteriyor.
Yine İzmir’de tarih yazan Gıcık dergisinde Eflatun Nuri hocamızla kapak karikatürünü paylaşmış. Çikita muzun ithal edildiği günlerde çizilen karikatürde ön plandaki kadın karikatürü Eflatun Nuri tarafından çizilirken, arkada “Oley” çeken kalabalık Mustafa Bora tarafından çizilmiş.
OKULDA KARİKATÜR DERSLERİ9 Eylül Üniversitesi Özel 75. Yıl İlköğrenim Okulu'nda karikatür dersleri verilmeye başlandı. Mustafa Yıldız tarafından geleceğin karikatür ustalarını yetiştirmek için başlatılan derslere ilgi büyük oldu. Okul müdürü Mahmut Kocatürk ve resim öğretmeni Seyhan Terzioğlu okullarında böyle bir etkinliği düzenlemenin sevincini yaşadıklarını belirtirken, en kısa zaman da karikatür kulübü kuracaklarını söyledi.

*Eğitimin kalitesini ve buna bağlı olarak öğrencinin başarısını yükseltmede önemli bir araç olan karikatüre olumlu yaklaşımlarından ötürü 9 Eylül Üniversitesi Özel 75. Yıl İlköğrenim Okulu Yönetimini ve çabasından ötürü Mustafa YILDIZ arkadaşımızı kutluyor, başarı ve kolaylıklar diliyoruz. /MİZAH VE ŞİİR


Photobucket

"Yanacak mıyız, donacak mıyız?”

Corum Gazeteciler Cemiyeti _Corum Belediyesi ve Karikaturculer Dernegi Corum Temsilciligi nin duzenledigi "Yanacak mıyız, donacak mıyız?" konulu Uluslararasi Karikatur Yarisması nın ödül töreni ve sergi açılışı yarın (10-Ocak) gerçekleşecek..
Almanya, Brazilya, Özbekistan, Ukrayna, Belarus, Çin, Filipinler, İngiltere, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Yunanistan, Bulgaristan, Hindistan, Azerbaycan, Rusya, Güney Kıbrıs, İran, Belçika, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Yugoslavya, Slovakya, Sırbistan, Finlandiya, İtalya, Polonya, Romanya, Singapur, İsrail ile Türkiye’nin çeşitli illerinden 172 karikatüristin gönderdiği toplam 320 eser arasından ödül kazanan Sanatçılarımızın eserleri aşağıdaki linktedir; http://picasaweb.google.com.tr/syanardag/YanacakMYZDonacakMYZ
Yarışmamıza ;blog ve haber sitelerinde yer veren, çizgileri ile katılan tüm çizer dostlara teşekkür ediyoruz.
Sönmez Yanardağ
Karikatür Sanatçısı
http://www.syanardag.8m.net/
Photobucket

Hiç yorum yok: