11 Ocak 2014 Cumartesi

CEMAL SÜREYA PORTRE KARİKATÜR SERGİSİ açıldı_ÇORUM (09.01.2014)

Çorum Anadolu Lisesi Kültür Edebiyat Kulübü, Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden 9 Ocak 1990 yılında yaşamını yitiren Şair ve Yazar Cemal Süreya’nın vefatının 24. yıldönümü münasebetiyle anma programı düzenledi.
Çorum Anadolu Lisesi Kültür Edebiyat Kulübü'nün düzenlediği anma etkinlikleri 09.01.2014 Perşembe günü Müdür Başyardımcısı Hasan Kaygusuz ve Müdür yardımcısı Sebati İlhan, öğretmenler ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşti.Okul Konferans salonunda şairin yaşam öyküsünün fotoğraflar eşliğinde Tahir Altınok tarafından sunulmasının ardından,Kültür Edebiyat Kulübü Öğrencileri Eray Baş,Gizem Nur Sayar,Mustafa Karataş,Tuğçe Kalender,Nuri Demir,Recep Fırat,Sena İme tarafından şiirlerinden örnekler okundu.Sanatçının”Sizin Hiç Babanız Öldü mü?” şiirinin Kulüp öğrencisi Nuri Demir tarafından seslendirilişi salonda duygulu anların yaşanmasına neden oldu.
Etkinliğe konuk olarak katılan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Mehmet Tatlısu tanıştığı değerli bir insan olarak nitelendirdiği Cemal Süreya ile ilgili bir anısını öğrencilerle paylaştı.
Konferans Salonu’nda yapılan etkinliklerin ardından okulda coğrafya öğretmeni ve aynı zamanda karikatür sanatçısı olan Sönmez Yanardağ’ın organizasyonu ile Türk Karikatür Sanatı'nın usta isimleri tarafından çizilen Cemal Süreya portre karikatürleri sergi açılışı müzik öğretmeni Aycan Bilginer yönetiminde Recep Aksoy ve Sevgi Damla Demirci’nin gerçekleştirdiği Keman ve Gitar dinletisinin ardından,Asel Işlak’ın solo keman dinletisi ve Ali Baran Turgut ,Sinem Ezgi Ünalan,Tuğba Yücel,Sema Gül Arslan’ın ritm gösterisi eşliğinde devam etti.

Sergide eseri olan Sanatçılar:

Cemalettin GÜZELOĞLU
Erhan Yaşar BABALIK
sevdakâr çelik'in çizgisiyle cemal süreya 
(sergi etkinliği için 2 çalışma)
Hayati BOYACIOĞLU
Ahmet Ümit AKKOCA
Murat İLHAN
Mehmet ZEBER
ismail KAR
Tayyar ÖZKAN
Saadet DEMİR YALÇIN
Halit KURTULMUŞ
Sevdakâr ÇELİK
Vahit AKÇA
Uğur PAMUK
Mehmet Saim BİLGE
Tan ORAL
Eray ÖZBEK
Sönmez YANARDAĞ
Birol ÇÜN
Abdulkadir DEMİRHİNDİ
Ramazan ÖZÇELİK
Lutfu ÇAKIN
Şadiye ÇAKIN
Recep ÖZCAN
Mustafa BORA
Keziban ÖZKOL
Melek DURMUŞ
Öznur KALENDER
http://mizahvesiir2.blogspot.com/2013/10/cemal-sureya-portre-karikatur-sergisi.html
*
Sevgili Dostlarım,
Her öğretim yılında-Sizlerin katkılarıyla- Bir Sanatçımız için Anma Günü hazırlayan ve bu anma gününde sizlerin desteği ile portre karikatür sergisi de açan Çorum Anadolu Lisesi Kütüphanecilik Kulübü bu yılki senebaşı toplantısında  aldığı karar gereğince Usta Şair Cemal Süreya anısına  ölüm gündönümü olan 9 0cak (2014) tarihinde bir anma etkinliği düzenleyecektir.
Etkinlikte, Şairin yaşam öyküsü ve şiirlerinden örneklerin yanısıra, biz Anadolu Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri için onur duyduğumuz bir gelenek haline gelen Portre Karikatür Sergisini de gerçekleştirmek istiyoruz.
Üstad Cemal Süreya ile ilgili portre karikatür çalışmanızı (2014)Ocak ayı başına kadar  yanardags@gmail.com
adresine -mümkün ise yüksek çözünürlükte- göndermenizi bekliyoruz...

Dostlukla...
Sönmez YANARDAĞ
Coğrafya Öğretmeni / Karikatür Sanatçısı
ileti_ 28 Ekim 2013_ 01:47



1 yorum:

atas taşıma dedi ki...

çok güzel çalışmalar